Vitana Salat- und Frischeservice GmbH

Vitana gevestigd in Oostenrijk verwerkt diverse soorten groenten en fruit. Op de nieuwe productielocatie in Wenen worden de producten verwerkt en uiteindelijk verpakt in consumentenverpakking. Vanaf de aanlevering van de grondstoffen tot het uiteindelijke eindproduct ondergaan de grondstoffen diverse bewerkingen waarbij een reststroom vrij komt.

Vraag

Vitana heeft IVS gevraagd om voor de nieuwe productielocatie in Wenen de afval goederenstroom te verzorgen middels vacuumtechniek vanwege de efficiënte manier van transporteren. Energetisch gezien biedt deze oplossing grote voordelen tov de conventionele systemen die naast een hoog energieverbruik ook veel water verbruiken. De afvalstroom dient verdeelt te worden in een grote afvalcontainer die wanneer deze vol raakt automatisch dient over te schakelen op een tweede container. Hierdoor ontstaat er een efficiënt continu proces waarbij minimale arbeid benodigd is en nagenoeg geen kans op fouten.

Oplossing

IVS heeft een onderhoudsarm vacuumtransport systeem geleverd die alle verschillende soorten producten kan transporteren op een hoge capaciteit. Het buissysteem is vervaardigd uit een RVS buis in de maat DN150 waarbij het product op verschillende plekken in de locatie wordt weggezogen. Dit betreft zowel de automatische lijnen als de handmatige lijnen. Wanneer het verzamelde product vanuit de cycloon gelost wordt dan verzorgt de verdeelgoot met radar dat de producten in de container verdeeld worden. Een radar sensor zorgt dat het product in de container valt tot op de ingestelde hoogte zodat de vulling altijd gelijk is. Door het systeem met betrouwbare sensoren uit te rusten wordt de productstroom vanuit de trechter tot in de container volledig gecontroleerd. De toegepaste besturings- en vacuumtechniek maakt dit systeem op energetisch gebied de beste in zijn soort.

Bekijk ook

Project

Implementeren vacuumtechniek bij Remkes Poultry

Lees meer
Project

Evacueren van champignons bij Prochamp

Lees meer
Project

Centraal vacuumsysteem Hessing Greenport Venlo

Lees meer
Project

Fruity-line, Vacuumtransport appelpulp

Lees meer
BEKIJK ONZE VACATURES