Vis

In de visverwerkende industrie komen restproducten vrij tijdens het bewerkingsproces, zoals vis- en zeevruchtenafval. Deze producten moeten van de ene plek in een visverwerkingsfabriek getransporteerd worden naar een andere plek. Wij ontvangen dan ook regelmatig vragen over de mogelijkheden van transport met vacuüm, maar zien ook wensen met betrekking tot een centraal vacuümsysteem. IVS kan met ons specialistische team een passende oplossing bieden voor uw vacuüm-vraagstuk.

Oplossingen visverwerkende industrie

Doordat wij onze eigen vacuümsystemen bouwen, zijn wij geheel onafhankelijk in de selectie voor een passend systeem. Daarom kunnen wij altijd samen met u tot een mooie oplossing komen. Voor verschillende toepassingen, zoals het transporteren van visafval, gebruiken wij vacuüm. Daarnaast bieden wij centrale vacuümsystemen waardoor de uitstoot van olie en warmte van vacuümpompen gecentraliseerd in uw bedrijf plaatsvindt, in plaats van in een geconditioneerde productieafdeling. Ook komt dit uw verpakkingslijn ten goede.

Vacuüm transport

Voor het intern transporteren van rest- en eindproducten van de ene naar de andere locatie binnen uw visverwerkingsfabriek, biedt IVS een vacuüm-oplossing. Hierbij is de juiste pomptechniek zeer belangrijk en deze selecteren wij dan ook samen met u. Transport met vacuüm is namelijk afhankelijk van verschillende zaken. Hierbij kunt u denken aan het zuigvermogen, maar ook aan het formaat van het te transporteren visproduct.

In de visverwerkende industrie wordt handmatig transport vermeden vanwege de kosten. Daarom maken wij gebruik van transport met vacuüm. Dit is namelijk efficiënt en kan zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing vanwege vermindering in energieverbruik. Ook is er vermindering in arbeid en gebruik van ruimte door onze compacte oplossingen. Met vacuüm transport kunnen we niet alleen restproducten transporteren, maar ook nog te consumeren eindproducten.

Voor de visverwerkende industrie passen we bij eindproducten hoogwaardige RVS leidingen toe en FDA gekeurde materialen. Doordat wij onze afscheiders productspecifiek ontwerpen, kunnen we goede afscheidertechnieken inzetten. Dit zorgt ervoor dat een noodcycloon veelal overbodig is. Op verzoek voeren wij onze installaties uit met CIP-reiniging (automatische reiniging met water en zeepoplossing).

Centraal vacuümsysteem

Wij zien vaak de wens om losstaande pompen in productie te centraliseren in een machinekamer. Een centraal vacuümsysteem kan hiervoor de ideale oplossing voor zijn. Met een door ons ge-engineerd systeem zullen uw verpakkingsmachines optimaal functioneren. We koppelen losstaande systemen aan elkaar door middel van een meertraps leidingsysteem. Dat zorgt vervolgens voor een vermindering in stroomverbruik en de onderhoudskosten gaan omlaag. Een energetische oplossing dus voor de visverwerkende industrie.

Heeft u al losstaande systemen binnen uw visverwerkingsfabriek? Dan kunnen wij deze optimaliseren of uitbreiden. We bekijken graag op welke manier we het bedrijfsproces zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten. Daarnaast leveren wij ook een besturingssysteem, zodat we support kunnen bieden op afstand. We koppelen het besturingssystemen namelijk aan het internet in een goed beveiligde omgeving. Zo kunnen wij direct meekijken als er zich een calamiteit voordoet en het probleem waar mogelijk oplossen. Hierdoor komt uw bedrijfscontinuïteit niet in gevaar.

Deze vacuüm-oplossingen voor de visverwerkende industrie zorgen voor een schone werkomgeving en een verhoogde efficiency. U bent namelijk de warmte-inbreng, geluidsproductie en eventuele olie-uitstoot uit uw productieafdeling kwijt.

Benieuwd naar wat wij al gerealiseerd hebben?

Tijdens het verwerken van vis komen er verschillende product- en afvalstromen vrij die vanuit de productielijn naar een ander punt in het bedrijf getransporteerd dienen te worden. Dit proces kwam ook voor bij Adri & Zn. Benieuwd naar onze oplossing? Bekijk dan onderstaand project.

Vis sector project

Bekijk het project

werkwijze & diensten

Voor verschillende sectoren en toepassingen hebben wij onderscheidende oplossingen. We maken gebruik van innovatieve vacuümtechnieken op het gebied van transport, koelen, ontluchten en begassing. Heeft u een vacuüm-vraagstuk? Dan komen we graag met u in contact voor de mogelijkheden. Ons team heeft er zin in!
Contact