Pluimvee

In de pluimveeverwerkende industrie worden producten bewerkt en daar komen restproducten bij vrij. We zien dan ook vaak dat er een vraagstuk is op het gebied van het intern transporteren van dit afval. Ook zien we vaak dat een centraal vacuümsysteem gewenst is ten behoeve van het verpakken van een eindproduct. IVS biedt dan ook verscheidene vacuüm-oplossingen voor de pluimveeverwerkende industrie.

Oplossingen pluimveeverwerkende industrie

IVS is gespecialiseerd in het intern transporteren van rest- eindproducten en bouwt dan ook vacuümsystemen die hier meer dan geschikt voor zijn. Wij gebruiken vacuüm voor een tal van toepassingen waarbij bijproducten getransporteerd of verpakt dienen te worden. Voor de pluimvee-industrie zijn dit rest- en eindproducten, zoals Dead On Arrival’s (DOA’s), levers en harten. Daarnaast bouwen wij centrale vacuümsystemen wat de capaciteit van verpakkingslijnen ten goede komt.

Vacuüm transport

IVS biedt voor het intern transporteren van restproducten complete oplossingen. Hierbij wordt de juiste pomptechniek geselecteerd passend bij de toepassing. Verschillende zaken moeten namelijk overwogen worden voor transport met vacuüm, zoals het zuigvermogen en het formaat van het te transporteren product. Wij zijn geheel onafhankelijk in onze pompselectie doordat wij onze systemen zelf bouwen.

Voor transport maken wij gebruik van vacuüm in plaats van pneumatisch transport, waarbij kostbare perslucht wordt gebruikt als productdrager. Aan vacuümtechniek zijn namelijk meer voordelen verbonden. Zo is transport met vacuüm efficiënter en kan het zorgen voor een flinke kostenbesparing vanwege vermindering in energiegebruik. Daarnaast kunnen we met vacuüm transport niet alleen restproducten transporteren, maar ook nog te consumeren eindproducten.

Voor de pluimveeverwerkende industrie passen we bij eindproducten hoogwaardige RVS leidingen toe en FDA gekeurde materialen. Ook zetten we een goede afscheidertechniek in doordat we onze afscheiders productspecifiek ontwerpen. Hierdoor is een nood cycloon veelal overbodig. Desgewenst voeren wij onze installaties uit met CIP-reiniging (automatische reiniging met water en zeepoplossing).

Centraal Vacuümsysteem

Naast transport met vacuüm, biedt IVS ook een op maat ge-engineerd centraal vacuümsysteem, een energetische oplossing op het gebied van vacuüm verpakken. Hiermee kunnen wij deze industrie in verschillende behoefte voorzien. Denk aan systemen in de verpakkingsindustrie om de vacuüm behoefte van verpakkingslijnen te voorzien.

Door gebruik te maken van een centraal vacuümsysteem is er een vermindering in stroomverbruik en de onderhoudskosten gaan omlaag. Dit komt doordat losstaande systemen door middel van meertraps leidingsystemen met elkaar verbonden worden. Dit komt de capaciteit van de verpakkingslijnen ten goede. Maakt u al gebruik van losstaande systemen binnen uw fabriek? Dan bekijken wij graag de mogelijkheden om deze zo efficiënt mogelijk in te zetten in een centraal vacuümsysteem.

Daarnaast leveren wij ook een geavanceerd besturingssysteem mee. Dit besturingssysteem is verbonden met het internet, in een goed beveiligde omgeving, zodat wij altijd op afstand kunnen meekijken wanneer er zich een calamiteit voordoet. Waar mogelijk kunnen we het probleem op afstand oplossen en zo zorgt u ervoor dat uw bedrijfscontinuïteit geen gevaar loopt.

Deze vacuüm-oplossingen voor de vleesindustrie zorgen voor een schone werkomgeving en een verhoogde efficiency. De geluidsproductie, warmte-inbreng en eventuele olie-uitstoot bent u namelijk kwijt uit uw geconditioneerde productieafdeling.

Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten?

Bij de verwerking van pluimvee komen er verschillende producten vrij. Sommige producten dienen nog geconsumeerd te worden en zijn daarnaast erg kwetsbaar. Hier was ook sprake van bij een van onze projecten. Bekijk het project hieronder voor meer informatie.

Vacuumtransport systeem pluimvee verwerker

Bekijk het project

werkwijze & diensten

Voor verschillende sectoren en toepassingen hebben wij onderscheidende oplossingen. We maken gebruik van innovatieve vacuümtechnieken op het gebied van transport, koelen, ontluchten en begassing. Heeft u een vacuüm-vraagstuk? Dan komen we graag met u in contact voor de mogelijkheden. Ons team heeft er zin in!
Contact