Vlees

In de vleesverwerkende industrie werken mensen met rauw en bewerkt vlees. Tijdens het bewerken van deze producten komen er restproducten vrij. Daarnaast moeten deze producten intern getransporteerd en verpakt worden. In de vleesverwerkende industrie zien we dan ook vaak een vraag rondom centrale vacuümsystemen voor vacuüm verpakken, maar ook over vacuüm transportsystemen ten behoeve van het transporteren van rest- en eindproducten. IVS biedt dan ook innovatieve vacuüm-oplossingen vanaf de slachtlijn tot het verpakken van eindproducten.

Oplossingen vleesverwerkende industrie

IVS is gespecialiseerd in het bouwen van vacuümsystemen. Door onze merkonafhankelijke positie zijn wij altijd in staat om de juiste pomptechniek in te zetten, ongeacht het fabricaat. Wij bieden vacuümsystemen voor verschillende toepassingen, zoals het transporteren of verpakken van producten. Voor de vleesverwerkende industrie zijn dit rest- en eindproducten, zoals vacuüm verpakte vleeswaren, maar ook vacuüm transport van kipdelen (cat 2-3), vis (eindproducten en snijdelen), groente, fruit, enzovoort. Onze oplossingen zijn pasklaar en klantspecifiek, afgestemd op uw situatie en behoefte.

Vacuüm transport

Op het gebied van intern transport van rest- en eindproducten biedt IVS vacuüm-oplossingen. Hierbij selecteren wij samen met u de juiste pomptechniek passend bij de toepassing. Transport met vacuüm is namelijk afhankelijk van verschillende facetten. Hierbij kunt u denken aan de volumestroom en de toelaatbare product snelheid.

Vaak zien wij dat bedrijven pneumatisch transport inzetten waarbij kostbare perslucht wordt gebruikt als productdrager. Deze methode passen wij niet toe, omdat er meer voordelen verbonden zijn aan transport met vacuüm. Vacuüm transport is efficiënter en kan zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing vanwege vermindering in energieverbruik en onderhoudskosten. Ook kunnen we met vacuüm transport niet alleen restproducten transporteren, maar ook nog te consumeren eindproducten.

Voor de vleesindustrie passen we bij eindproducten hoogwaardige RVS leidingen toe en FDA gekeurde materialen. Ook zetten we een goede afscheidertechniek in doordat we onze afscheiders productspecifiek ontwerpen. Hierdoor is een noodcycloon veelal overbodig. Desgewenst voeren wij onze installaties uit met CIP-reiniging (automatische reiniging met water en zeepoplossing).

Centraal vacuümsysteem

Naast het transporteren van producten, bieden wij ook oplossingen op het gebied van vacuüm verpakken. Met vacuüm verpakken verlengt u de houdbaarheid van uw product. Met het door ons ge-engineerde centrale vacuümsysteem zullen uw verpakkingsmachines optimaal functioneren. Heeft u al losstaande systemen? Dan bekijken wij graag de mogelijkheden om deze efficiënt in te zetten in een centraal vacuümsysteem. Dit is een energetische oplossing met lage onderhoudskosten.

Uiteraard leveren wij ook een geavanceerd besturingssysteem. Het besturingssysteem is verbonden met het internet in een goed beveiligde omgeving. Zo kunnen wij in geval van een calamiteit direct op afstand meekijken en waar mogelijk het probleem oplossen. Zo komt uw bedrijfscontinuïteit niet in gevaar.

Deze vacuüm-oplossingen voor de vleesindustrie zorgen voor een schone werkomgeving en een verhoogde efficiency. Zo bent u de warmte-inbreng, geluidsproductie en eventuele olie-uitstoot kwijt uit uw geconditioneerde productieafdeling.

Benieuwd naar wat wij al gerealiseerd hebben?

Bekijk ons project bij vleesbedrijf Huls hieronder.

Sector vlees project

Bekijk het project

werkwijze & diensten

Voor verschillende sectoren en toepassingen hebben wij onderscheidende oplossingen. We maken gebruik van innovatieve vacuümtechnieken op het gebied van transport, koelen, ontluchten en begassing. Heeft u een vacuüm-vraagstuk? Dan komen we graag met u in contact voor de mogelijkheden. Ons team heeft er zin in!
Contact