Begassing systeem big bag

Voor het verlengen van de product houdbaarheid zien wij vaak een vraagstuk rondom het begassen en vacumeren van big bags. IVS biedt hier dan ook een innovatieve oplossing voor.

IVS bouwt namelijk systemen die gevulde bigbag kunnen sluiten door deze te sealen. Hierdoor is de bigbag luchtdicht. Vervolgens kunnen we door het koppelen van een adapter aan de bigbag deze vacumeren waarna de bigbag gevuld wordt met gas. Wij halen met ons systeem lage restzuurstof percentages waardoor de houdbaarheid van het verpakte product aanzienlijk toeneemt. We bouwen systemen voor een of meerdere posities zodat er gelijktijdig meerdere bigbag gevacumeerd en begast kunnen worden door hetzelfde systeem. Omdat de systemen klantspecifiek ge-engineerd worden kunnen we de techniek en pompen buiten de high-risk productieafdeling houden.

Het juiste begassing systeem is afhankelijk van een aantal zaken. Hierbij kunt u denken aan de benodigde ruimte, het gewenste percentage rest-zuurstof en de aanwezige systeemcapaciteit. IVS helpt u graag met de juiste keuzes.