Overige
diensten

Naast onze oplossingen voor verschillende toepassingen in sectoren als vlees, vis, pluimvee en groente, bouwen wij ook systemen voor andere toepassingen. Het team van IVS bestaat uit echte techneuten die het leuk vinden om voor een uitdagend vraagstuk een oplossing te bedenken. Ook voor het ontwerpen van klantspecifieke systemen. Naast vacuüm transport, centrale vacuümsystemen en vacuüm koelen, kunnen wij ook vacuüm ontluchten, big bags vacumeren & begassen en systemen ontwerpen voor speciaalbouw.

Onze oplossingen

Met de expertise van ons team kunnen wij voor een tal van uitdagende toepassingen verschillende vacuüm-oplossingen bieden. Wij bedenken, ontwerpen en bouwen zelf de systemen. De engineering geschiedt dan ook geheel in eigen huis en doen wij in 3D. Innovatie staat daarbij voorop. Doordat wij onze eigen systemen bouwen, zijn wij onafhankelijk in onze selectie van pompen en componenten voor een geschikt systeem in iedere sector.

Vacuüm ontluchten

In verschillende sectoren zien wij regelmatig dat er tijdens productieprocessen verschillende producten worden gemengd, ook wel mengprocessen genoemd. U kunt hierbij denken aan toevoegingen als kleur en het gaat vaak om bulkproducten. Bij deze processen worden vaak technieken gebruikt zoals roeren of schudden, waardoor luchtinslag niet goed te voorkomen valt. Toch kunnen deze luchtbellen negatieve effecten hebben op de gemengde producten. De kwaliteit kan bijvoorbeeld omlaag gaan. Afhankelijk van het product en de benodigde kwaliteit kunnen wij door middel van vacuüm een hoge kwaliteit waarborgen en eventueel aanwezige luchtinslag in het product verwijderen. Hierdoor realiseert u een homogeen product.

Begassing systeem big bag

Voor het verlengen van de product houdbaarheid zien wij vaak een vraagstuk rondom het begassen en vacumeren van big bags. IVS biedt hier dan ook een innovatieve oplossing voor.

IVS bouwt namelijk systemen die gevulde bigbag kunnen sluiten door deze te sealen. Hierdoor is de bigbag luchtdicht. Vervolgens kunnen we door het koppelen van een adapter aan de bigbag deze vacumeren waarna de bigbag gevuld wordt met gas. Wij halen met ons systeem lage restzuurstof percentages waardoor de houdbaarheid van het verpakte product aanzienlijk toeneemt. We bouwen systemen voor een of meerdere posities zodat er gelijktijdig meerdere bigbag gevacumeerd en begast kunnen worden door hetzelfde systeem. Omdat de systemen klantspecifiek ge-engineerd worden kunnen we de techniek en pompen buiten de high-risk productieafdeling houden.

Het juiste begassing systeem is afhankelijk van een aantal zaken. Hierbij kunt u denken aan de benodigde ruimte, het gewenste percentage rest-zuurstof en de aanwezige systeemcapaciteit. IVS helpt u graag met de juiste keuzes.

Speciaalbouw

Speciaalbouw is een klantspecifieke vraag waar wij invulling aan kunnen geven. Zo kunnen we bijvoorbeeld een custom-made  systeem leveren waarbij er een constante vacuumdruk gevraagd wordt waarbij de vacuüm behoefte sterk wisselt.

Het drogen, koelen of bevochtigen van producten behoort tot de mogelijkheden. In principe kunnen wij overal in meedenken om samen met de productkennis van de klant tot een passende oplossing te komen.

werkwijze & diensten

Voor verschillende sectoren en toepassingen hebben wij onderscheidende oplossingen. We maken gebruik van innovatieve vacuümtechnieken op het gebied van transport, koelen, ontluchten en begassing. Heeft u een vacuüm-vraagstuk? Dan komen we graag met u in contact voor de mogelijkheden. Ons team heeft er zin in!
Contact