Vacuüm transport

Op het gebied van intern transport van rest- en eindproducten biedt IVS vacuüm-oplossingen. Hierbij selecteren wij samen met u de juiste pomptechniek passend bij de toepassing. Transport met vacuüm is namelijk afhankelijk van verschillende facetten. Hierbij kunt u denken aan de volumestroom en de toelaatbare product snelheid.

Vaak zien wij dat bedrijven pneumatisch transport inzetten waarbij kostbare perslucht wordt gebruikt als productdrager. Deze methode passen wij niet toe, omdat er meer voordelen verbonden zijn aan transport met vacuüm. Vacuüm transport is efficiënter en kan zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing vanwege vermindering in energieverbruik en onderhoudskosten. Ook kunnen we met vacuüm transport niet alleen restproducten transporteren, maar ook nog te consumeren eindproducten.

Wij passen bij eindproducten hoogwaardige RVS leidingen toe en FDA gekeurde materialen. Ook zetten we een goede afscheidertechniek in doordat we onze afscheiders productspecifiek ontwerpen. Hierdoor is een noodcycloon veelal overbodig. Desgewenst voeren wij onze installaties uit met CIP-reiniging (automatische reiniging met water en zeepoplossing).

Bekijk onze projecten met vacuüm transport systeem

Vis sector project

Bekijk het project