Vacuümtransport systeem Adri & Zn

Tijdens het verwerken van vis komen er verschillende product- en afvalstromen vrij die vanuit de productielijn naar een ander punt in het bedrijf getransporteerd dienen te worden. Deze productstromen worden in de productielijn in kunststof bakken verzameld en handmatig vervoerd naar een centrale verzamelplaats. Deze handeling is arbeidsintensief, kost veel ruimte en draagt niet bij aan een schone en efficiënte werkomgeving.

Vraag

Adri & Zn heeft IVS gevraagd om een oplossing te bedenken waarbij zowel afvalstromen en te consumeren eindproducten op een efficiënte geautomatiseerde manier getransporteerd kunnen worden. Het is hierbij van belang dat dit op een hygiënische manier gebeurt en dat het systeem aan de hoogste eisen voldoet v.w.b. voedselveiligheid en daarnaast ook energetisch verantwoord is.
Ook dient er een te consumeren zalmgraat getransporteerd te worden die gedurende het transport niet mag beschadigen of breken.

Oplossing

IVS heeft een vacuümtransport systeem ontworpen welke voldoet aan de hoogste eisen en is opgebouwd uit hoogwaardige RVS componenten en FDA gecertificeerde materialen. Het systeem is volledig in te regelen om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.
Na een uitvoerige test in onze werkplaats te Oldebroek waar IVS beschikt over een testsysteem, hebben we de verschillende producten kunnen testen en inregelen waardoor de klant vertrouwen kreeg in de aangeboden oplossing.
Door het plaatsen van het systeem is er veel bespaard op het gebied van arbeid, ruimte tussen de productielijnen, aantal bewegingen in het bedrijf en netheid rondom de lijnen.

Bekijk ook

Project

Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Lees meer
Project

Esbro B.V. Verpakken van Kip & Vacuümoplossing voor gasverpakken

Lees meer
Project

Uitbreiding vacuümtransport systeem

Lees meer
Project

Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Lees meer