Evacueren van champignons bij Prochamp

Prochamp is een internationale producent van champignonconserven met meerdere productielocaties in Nederland. Prochamp heeft de gehele productieketen in eigen hand vanaf het bereiden van compost, het telen, tot het vermarkten van de geconserveerde producten wereldwijd.

Vraag

Prochamp heeft IVS betrokken bij de nieuwbouwlocatie in Kerkdriel waar champignons worden geteeld. Na het telen worden de champignons automatisch in kratten op pallets gezet. Deze pallets dienen dan een evacueer cyclus te ondergaan waarin de producten water met toevoeging opnemen. Hierdoor blijven de producten in een volgend proces niet drijven en komt het de kwaliteit van het eindproduct ten goede. Prochamp heeft IVS gevraagd om de vacuumkamer voor de evacueercyclus te leveren.

Oplossing

IVS heeft een RVS vacuumkamer geleverd waarbij de pallets automatisch in de vacuumkamer geplaatst worden waarna de deuren sluiten. Vervolgens wordt de kamer volledig gevuld met water waarna de kamer op de juiste druk gebracht wordt. In de besturing zijn alle procesparameters in te stellen, het juiste programma wordt per cyclus door de bovenliggende lijn besturing automatisch geselecteerd waardoor de producten altijd de juiste behandeling ondergaan. Door het toepassen van de juiste technieken is de geleverde vacuumkamer een stap voorwaarts op het gebied van geluidsemissie, capaciteit, energie verbruik, procesbesturing en arbeid.

Bekijk ook

Project

Implementeren vacuumtechniek bij Remkes Poultry

Lees meer
Project

Vitana Salat- und Frischeservice GmbH

Lees meer
Project

Centraal vacuumsysteem Hessing Greenport Venlo

Lees meer
Project

Fruity-line, Vacuumtransport appelpulp

Lees meer
BEKIJK ONZE VACATURES