Centraal vacuümsysteem Huls

Tijdens het verpakken van producten bij vleesbedrijf Huls is er een vacuümbehoefte vanuit de dieptrek verpakkingsmachines waarin de producten verpakt worden. Deze machines zijn individueel voorzien van een vacuümpomp(en) die zich deels in de geconditioneerde verpakkingsafdeling bevinden. Vanwege een stukje nieuwbouw is er een toename in het aantal machines en dus ook in de vacuümbehoefte voor deze machines.
De toename van vacuümpompen in de productieruimte is niet wenselijk vanwege een toename in warmte, geluid, energie en kosten.

Vraag

Vleesbedrijf Huls heeft IVS gevraagd om een centraal vacuümsysteem te realiseren waardoor er geen vacuümpompen in de geconditioneerde verpakkingsafdeling nodig zijn. Het leidingsysteem moet degelijk, sterk en robuust gebouwd worden waardoor de lekdichtheid ook op lange termijn gewaarborgd is. Het systeem dient over voldoende capaciteit te beschikken voor de huidige en toekomstige situatie waarbij het energieverbruik tot een minimum beperkt dien te worden.

Oplossing

IVS heeft een meertraps centraal vacuümsysteem geplaatst waarbij het grof-, fijn- en vorm vacuüm leidingsysteem volledig vervaardigd is uit RVS buizen. Door de koppeling van het fijn vacuüm aan het grof vacuüm zijn er minder voorpompen nodig waardoor het energieverbruik en de onderhoudskosten aanzienlijk lager zijn. Het pompsysteem is gedeeltelijk herplaatst vanuit een andere vestiging van Zwanenberg Food Group waardoor de investeringskosten laag zijn. Het besturingssysteem is gekoppeld aan het internet (VPN beveiligd) waardoor hulp op afstand mogelijk is en er software aanpassingen gemaakt kunnen worden om de efficiëntie van het systeem te garanderen bij veranderende omstandigheden.

Wanneer er geen of minder machines een vacuümbehoefte hebben dan schakelen er automatisch pompen uit/aan of het gehele systeem schakelt uit.

Bekijk ook

Project

Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Lees meer
Project

Esbro B.V. Verpakken van Kip & Vacuümoplossing voor gasverpakken

Lees meer
Project

Uitbreiding vacuümtransport systeem

Lees meer
Project

Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Lees meer