Vacuumtransport systeem pluimvee verwerker

Gedurende de verwerking van pluimvee komen er verschillende producten vrij. Sommige van deze producten dienen nog geconsumeerd te worden en kunnen erg kwetsbaar zijn. Enkele voorbeelden zijn de hartjes en levers. Veelal worden deze producten getransporteerd door een leidingsysteem waarbij water de productdrager is. Het waterverbruik van deze systemen is hoog en niet wenselijk, daarnaast wordt het water verpompt met kostbare perslucht die de pomp (cilinders) doen bewegen.

Vraag

IVS heeft de vraag gekregen of het mogelijk is om d.m.v. vacuüm transport de volgende producten te transporteren: hartjes, levers, magen en nekken. Hierbij is het van belang dat de producten niet beschadigen tijdens het transport. Aangezien het product geconsumeerd dient te kunnen worden moet dit op een uiterst hygiënische manier gebeuren waarbij de toegepaste materialen FDA approved zijn.

Oplossing

Na een uitvoerige test met de test installatie bij IVS is komen vast te staan dat het vacuüm transporteren van de gevraagde producten zeer goed mogelijk is mits de juiste parameters en technieken worden toegepast. Door hoogwaardige materialen, technieken en gecertificeerde kunststoffen toe te passen is het systeem voedselveilig en daarmee geschikt om te consumeren producten te transporteren.
Door het fijn inregelen van het systeem na plaatsing van het systeem bij de klant komen de kwetsbare levers onbeschadigd uit het systeem op de koelband terecht. De klant heeft hierdoor een aanzienlijke besparing op product rendement, energie verbruik, water verbruik en onderhoudskosten. Tijdens bedrijf neemt het systeem slechts 3kw (=ca. € 0,27/uur) elektra op.

Bekijk ook

Project

Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Lees meer
Project

Esbro B.V. Verpakken van Kip & Vacuümoplossing voor gasverpakken

Lees meer
Project

Uitbreiding vacuümtransport systeem

Lees meer
Project

Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Lees meer