Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Tijdens de verschillende verpakkingsprocessen bij Vion Food Group is er in de nieuwbouw behoefte aan vacuüm voor de verschillende verpakkingslijnen. Om de te verpakken producten langer houdbaar te houden worden deze in de verpakkingslijn eerst gevacumeerd om vervolgens verpakt te worden onder beschermende atmosfeer. Ook kunnen er skinverpakkingen gemaakt worden waarbij er andere vacuüm behoefte is.

Vraag

Vion heeft IVS gevraagd om een vacuümsysteem te engineeren welke voldoet aan alle gestelde eisen. Het systeem dient redundant opgebouwd te zijn, machines te voorzien van verschillende vacuüm drukken (gasverpakken/skinverpakken), eenvoudig in bediening en dient duurzaam te zijn. Vanwege brandveiligheid, lekdichtheid, reinigbaarheid en o.a. mechanische belastbaarheid dient het systeem vervaardigd te worden uit RVS buis.

Oplossing

IVS heeft een pompskid ontworpen met meerdere kleine efficiënte vacuümpompen die afhankelijk van de benodigde capaciteit automatisch in- en uitschakelen. Vanuit het pompskid worden twee vacuümsystemen voorzien van vacuüm waarbij de reservecapaciteit digitaal (i.c.m. automatisch schakelende afsluiters) tussen de beide systemen geschakeld kan worden zodat de productie in geval van tijdelijke extra benodigde capaciteit of onderhoud en/of storingen gewoon kan doorgaan.

Door de VPN beveiligde internetverbinding is er een 24/7 directe hulp op afstand mogelijk waardoor er in geval van calamiteiten direct gehandeld kan worden.
Door de toepassing van RVS leidingwerk naar de verpakkingslijnen die voorzien zijn van RVS afsluiters en steunen voldoet het systeem alle eisen gesteld door de klant.

Bekijk ook

Project

Esbro B.V. Verpakken van Kip & Vacuümoplossing voor gasverpakken

Lees meer
Project

Uitbreiding vacuümtransport systeem

Lees meer
Project

Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Lees meer
Project

Centraal vacuümsysteem Huls (onderdeel van Zwanenberg Food Group)

Lees meer