Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Tijdens de productie van sinaasappelsap wordt het sap uit de verse sinaasappelen geperst. Gedurende dit proces komen de sinaasappelschillen vrij die vervolgens afgevoerd dienen te worden. Doordat de schillen afhankelijk van de kwaliteit een restwaarde vertegenwoordigen dient dit proces geen afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct.

Vraag

Van een fruitverwerker hebben we de vraag gekregen om een hoge capaciteit sinaasappelschillen af te voeren. Deze sinaasappelschillen dienen gelost te worden in een vrachtwagen trailer. Het proces dient volcontinu te zijn en de kwaliteit van de schillen mag niet achteruit gaan. Daarnaast wil men in het nieuwe systeem geen water toevoegen om het transport (zoals in het oude systeem) te bevorderen.

Oplossing

IVS heeft een energiezuinig vacuümtransport systeem geplaatst waarbij het product op hoge capaciteit (ca 10 T/uur) kan worden afgevoerd. Hierdoor kunnen de eindresten continue worden gelost zonder toevoeging van water. Door het systeem zo in te regelen dat de trechters van meerdere sinaasappelpersen één voor één worden afgezogen ontstaat er een continue productstroom in de trailer waarbij de kwaliteit van het product vele malen hoger is dan bij het oude systeem. Hierdoor heeft het eindproduct een hogere opbrengst voor deze klant.

 

Bekijk ook

Project

Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Lees meer
Project

Esbro B.V. Verpakken van Kip & Vacuümoplossing voor gasverpakken

Lees meer
Project

Uitbreiding vacuümtransport systeem

Lees meer
Project

Centraal vacuümsysteem Huls (onderdeel van Zwanenberg Food Group)

Lees meer