Uitbreiding vacuümtransport systeem Adri & Zn

Tijdens de verwerking van kabeljauw op een nieuw geplaatste productielijn bij Adri & Zoon dienen de af te voeren productresten verzamelt te worden buiten de productieafdeling. Deze uitbreiding wijkt af van de bestaande systemen door de grootte van de kabeljauw welke andere dimensies stelt aan het te plaatsen systeem.

Vraag

Adri & Zoon heeft IVS gevraagd om het vacuümtransport voor de nieuwe productielijn te verzorgen, als uitbreiding op het bestaande systeem. Hierin is het transporteren van kabeljauwkoppen aanzienlijk anders dan bij de bestaande systemen gezien de hoge capaciteit en dimensies. Zo is de kabeljauwkop tot wel 20cm groot en kan tot 3 kg per stuk wegen.

Oplossing

IVS heeft als uitbreiding op het bestaande systeem een tweetal nieuwe systemen geplaatst. Het grootste systeem heeft een leiding van DN200 en is in staat om tot 5T/uur aan product te kunnen transporteren.

Na het in bedrijf nemen van de nieuwe lijn is de werkomgeving schoon, de lijnen vergen minder ruimte in de productieafdeling en al de productstromen komen in een centrale ruimte bij elkaar. Naast dat deze oplossing arbeid bespaart geeft dit ook een nette en schone werkomgeving.

Bekijk ook

Project

Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Lees meer
Project

Esbro B.V. Verpakken van Kip & Vacuümoplossing voor gasverpakken

Lees meer
Project

Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Lees meer
Project

Centraal vacuümsysteem Huls (onderdeel van Zwanenberg Food Group)

Lees meer