Fruity-line, Vacuumtransport appelpulp

Tijdens de productie van verse appelsap blijft er na het persen van het sap uit de appel een restant over, de appelpulp. Het sap wordt bij Fruity-line verwerkt tot een eindproduct waarbij de pulp een rest product is dat dient te worden afgevoerd. Appelpulp is een kruimelig kleverig product dat voorheen in plastic bakken werd opgevangen en getransporteerd.

Vraag

Fruity-line heeft IVS gevraagd om een oplossing om de afvoer van de appelpulp te automatiseren. Op drie punten in de productielijn komt de pulp vrij waarbij er afhankelijk van de productie van een van de drie modules er automatisch getransporteerd dient te worden naar een centrale afvoerplaats. Het doel van Fruity-line is het besparen op arbeid, productie ruimte, intern transport en het centraliseren van rest stromen binnen de productielocatie. Wanneer de oplossing hieraan voldoet is een financiële besparing die de investering in een oplossing mogelijk maakt.

Oplossing

IVS heeft een vacuumtransport systeem geleverd waarbij er op drie punten afhankelijk van de signalen afgegeven door de productielijn automatisch rest product wordt afgezogen. Het restproduct wordt getransporteerd naar een cycloon die boven een container is geplaatst. De cycloon leegt vervolgens het restproduct op een transportband die afhankelijk van de draairichting het product in container 1 of 2 dropt. Door de inzet van de juiste vacuumtechniek heeft IVS een onderhoudsarm systeem geleverd met een zeer laag geïnstalleerd elektrisch vermogen. Het systeem is voorzien van overcapaciteit waardoor een toekomstige uitbreiding een lage investering kent.

Bekijk ook

Project

Implementeren vacuumtechniek bij Remkes Poultry

Lees meer
Project

Evacueren van champignons bij Prochamp

Lees meer
Project

Vitana Salat- und Frischeservice GmbH

Lees meer
Project

Centraal vacuumsysteem Hessing Greenport Venlo

Lees meer
BEKIJK ONZE VACATURES