Esbro B.V. Verpakken van kip & vacuumoplossing voor gasverpakken

Tijdens het verpakken van kip bij Esbro worden de verschillende kipdelen verpakt onder beschermende athmosfeer. Aangezien sommige producten zoals kip delen verpakt dienen te worden met een speciaal gasmengsel kan dit gasmengsel in bepaalde omstandigheden explosief zijn. Dit vereist bepaalde maatregelen zodat het gas niet in aanraking kan komen met ontstekingsbronnen of licht ontvlambare stoffen (zoals olienevel in een vacuumpomp).

Vraag

Esbro heeft IVS gevraagd om een oplossing aan te bieden voor het verpakken van kip met een gasmengel waaraan speciale eisen worden gesteld voor in de nieuwbouw. Het systeem dient geschikt te zijn voor de plaatsing van meerdere verpakkingslijnen waarbij de pompen opgesteld dienen te worden in de machinekamer elders in het gebouw, hiermee wil men de techniek, warmte inbreng en eventuele servicewerkzaamheden buiten de productieruimte brengen. De opbouw van het systeem dient modulair uitgebreid te kunnen worden en er dient een zekere mate van redundantie te zijn.

Oplossing

IVS heeft een pompsysteem geleverd. Dit systeem is opgebouwd uit meerdere kleine pompen die geschikt zijn voor de specifieke toepassing bij Esbro BV. Door de kleine capaciteit per pomp is er eenvoudig capaciteit bij en af te schakelen, afhankelijk van de vacuüm behoefte. Dit maakt het systeem energiezuinig en is bovendien eenvoudig uit te breiden en redundant. Het leidingsysteem is vervaardigd uit rvs-buis met een grote diameter waardoor de leidingweerstand minimaal is en deze tevens dient als buffer. De keuze voor RVS biedt ten opzichte van PVC de volgende voordelen:

De kostprijs van een dergelijk rvs-systeem is concurrerend ter opzichte van PVC aangezien de bocht en passtukken van PVC kostbaar zijn. Daarnaast is PVC dikwandig waardoor de inhoud bij gelijke buitendiameter kleiner is en men in sommige gevallen dient uit te wijken naar een grotere maatvoering.

Bekijk ook

Project

Vion Food Group Altenburg Duitsland, verpakken van vlees

Lees meer
Project

Uitbreiding vacuümtransport systeem

Lees meer
Project

Vacuümtransport systeem sinaasappelschillen

Lees meer
Project

Centraal vacuümsysteem Huls (onderdeel van Zwanenberg Food Group)

Lees meer