Centraal vacuumsysteem Hessing Greenport Venlo

Hessing supervers verwerkt verse groenteproducten op verschillende locaties in Nederland. Hessing is op locatie Helmond al bekend met vacuumtransport en heeft IVS betrokken bij de bij de nieuwbouw op Greenport Venlo. Deze locatie kent een vloeroppervlakte van 16.200 M2 waar straks dagelijks 320 ton grondstoffen verwerkt worden tot 850 verse groenteproducten.

Vraag

Hessing supervers heeft IVS betrokken bij de nieuwbouwlocatie in Venlo om een centraal vacuumsysteem te engineren voor alle gasverpakkings productielijnen. Het systeem dient vervaardigd te zijn uit RVS leidingbuis, onderhoudsarme vacuumpompen met een laag energieverbruik en een slimme capaciteitsregeling verwerkt in een op afstand benaderbare besturing. Het systeem dient naar de toekomst toe modulair uitgebreid te kunnen worden om zonder al te grote aanpassingen te kunnen voldoen aan de toekomstige uitbreidingen.

Oplossing

IVS heeft een centraal vacuumsysteem geleverd volgens de laatste standaard. Door het toepassen van een RVS leidingsysteem is het systeem eenvoudig uit te breiden naar de toekomst toe en ook na verloop van tijd nog lekdicht, brandveilig en mechanisch belastbaar en bedrijfszeker. Alle productielijnen zijn voorzien van een eigen afsluiter met filter. De toegepaste pompen zijn onderhoudsarme klauwenpompen die afhankelijk van de vacuümbehoefte worden aangestuurd. Door de VPN beveiligde toegang op afstand kan er snel service geleverd worden indien nodig.

Bekijk ook

Project

Implementeren vacuumtechniek bij Remkes Poultry

Lees meer
Project

Evacueren van champignons bij Prochamp

Lees meer
Project

Vitana Salat- und Frischeservice GmbH

Lees meer
Project

Fruity-line, Vacuumtransport appelpulp

Lees meer
BEKIJK ONZE VACATURES