Het leven van een service engineer

Om een kijkje achter de schermen te geven stellen we je graag voor aan onze ervaren service engineer, Henk. Voor bestaande klanten is Henk geen vreemde. Hij is de man die je tegenkomt op de werkvloer wanneer jouw vacuumsysteem aan onderhoud toe is. Aan de hand van een aantal vragen stellen we Henk aan je voor en nemen we je mee in een werkdag als service engineer. Mocht Henk bij jouw organisatie over de vloer komen? Spreek hem dan gerust een keer aan. Hij is altijd in voor een praatje.

Hoe ben je bij IVS terecht gekomen? 

Ik ben gevraagd om mee te draaien met de service afdeling. Op deze manier heb ik ervaring op kunnen doen in de revisie van vacuümpompen. Na enige tijd ben ik zelfstandig de weg op gegaan. Zo heb ik de revisies op een bepaald moment ook zelfstandig opgepakt. Nu mag ik mezelf inmiddels een ervaren vacuümmonteur noemen.

Welke werkzaamheden voer je uit bij IVS? 

Ik ben verantwoordelijk voor de revisie van verschillende pompen, waaronder oliegesmeerde vacuumpompen, vacuum klauwenpompen, vacuum rootspompen en vacuumblowers. Daarnaast voer ik onderhoud uit bij de klant en zorg ik ervoor dat de storingen verholpen worden.

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

Een gemiddelde dag begint in Utrecht. De werkplaats van IVS is hier gevestigd. Hier worden onder andere de pompen reviseerd. Daarnaast vind je hier ook het centrale magazijn voor alle benodigde onderdelen. De dag begin ik hier met het reviseren van de vacuümpompen of ik verzamel alle onderdelen voor het onderhoud bij de klant. Overigens komt het vaak voor dat er een klant belt die een bepaalde vraag heeft of een storing wil melden. Voor zulke gebeurtenissen maken we natuurlijk altijd tijd.

Wat is de mooiste uitdaging (geweest) bij IVS?

Het oplossen van storingen blijft altijd de grootste uitdaging bij IVS. Als een fabriek of plant stilstaat is er over het algemeen wel een groot probleem. Het is dan vooral de uitdaging om snel een oplossing te vinden voor het probleem. De oplossing dient daarnaast natuurlijk ook de klant tevreden te stellen. Dat is voor mij wel het mooiste moment van de dag. Hier streef ik altijd naar.

Ook het reviseren van een complexe vacuumpomp is heel erg uitdagend. Wanneer alles weer gemonteerd is en de waardes van de pomp weer als nieuw zijn,  is tevens een moment in mijn werkdag die ik koester.

 

VACATURE SERVICE ENGINEER

Word jij net als Henk helemaal enthousiast van de hoeveelheid verantwoordelijkheid die je krijgt, de uitdaging en een afwisselende baan? Neem dan eens contact met ons op! Wie weet ben jij dan onze nieuwe service engineer.

Contact