Groente

In de groente- en fruitverwerkende industrie worden groentes en fruit vers geteeld en geoogst. Na het oogsten is het zeer belangrijk om snel te koelen, zodat de kwaliteit hoog blijft. In deze industrie merken we dan ook vaak dat er behoefte is aan vacuüm koelen. IVS kan de kwaliteit en houdbaarheid van uw producten waarborgen met deze innovatieve vacuümtechniek. Hiernaast zien wij vaak een vraagstuk rondom het intern transporteren van GFT afval of de wens om een centraal vacuümsysteem te implementeren. Ook hiervoor biedt IVS diverse oplossingen.

Oplossingen groente- en fruitverwerkende industrie

IVS biedt voor deze industrie verschillende innovatieve vacuümtechnieken zoals vacuüm koelen, maar ook transport met vacuüm en een centraal vacuümsysteem. Wij bouwen onze eigen vacuümsystemen en hebben hierdoor een merkonafhankelijke positie. Zo zijn wij altijd in staat om de juiste pomptechniek in te zetten.

Vacuüm koelen

Voor de groente- en fruitverwerkende industrie hebben wij de meest energie-efficiënte oplossingen. Om de versheid en kwaliteit van het groente en fruit te behouden, is snel koelen essentieel. Wij kunnen dan ook vacuüm koelsystemen bouwen die passen bij uw vraag. Hierdoor kunnen uw producten binnen enkele uren na oogst gekoeld en getransporteerd worden naar de klant. Wij selecteren altijd samen met u de juiste techniek om in uw behoefte te kunnen voorzien.

Vacuüm transport

Naast het koelen van deze producten, moeten de bijproducten vaak intern getransporteerd worden. IVS biedt dan ook innovatieve oplossingen op het gebied van intern transport van rest- en eindproducten. Ook hierbij kiezen wij samen met u de juiste pomptechniek. Transport met vacuüm is namelijk afhankelijk van verschillende facetten. Hierbij kunt u denken aan het zuigvermogen, maar ook aan het formaat van het te transporteren GFT product.

Wij maken voor transport gebruik van vacuüm in plaats van pneumatisch transport, waarbij kostbare perslucht wordt ingezet als productdrager. Dit doen wij omdat er meer voordelen verbonden zijn aan vacuümtechniek. Zo is transport met vacuüm efficiënter en kan het zorgen voor een flinke kostenbesparing vanwege vermindering in energiegebruik.

Wij passen voor de groente- en fruitverwerkende industrie bij eindproducten hoogwaardige RVS leidingen toe en FDA gekeurde materialen. Ook zetten we een goede afscheidertechniek in doordat we onze afscheiders productspecifiek ontwerpen. Hierdoor is een nood cycloon veelal overbodig. Ook kunnen wij onze installaties uitvoeren met CIP-reiniging (automatische reiniging met water en zeepoplossing).

Centraal Vacuümsysteem

In de groente- en fruitverwerkende industrie merken wij ook vaak dat er behoefte is aan een centraal vacuümsysteem. Dat begrijpen wij volkomen want dit is een onvermoeibare oplossing met lage onderhoudskosten. Bij zo’n centraal systeem worden losstaande systemen aan elkaar gekoppeld door middel van een meertraps leidingsysteem. De uitstoot van olie, warmte en geluid van vacuümpompen wordt gecentraliseerd binnen uw bedrijf, in plaats van in een geconditioneerde productieafdeling. Ook wordt hiermee de kwaliteit van uw productieafdeling vergroot en het komt de capaciteit van de verpakkingslijnen ten goede.

Een centraal vacuümsysteem is geschikt voor de verpakkingsindustrie om de vacuüm behoefte van verpakkingslijnen te voorzien. Heeft u al losstaande vacuümsystemen binnen uw fabriek? Dan bekijken wij graag de mogelijkheden om deze zo efficiënt mogelijk in te zetten in een centraal vacuümsysteem.

Ook leveren wij een geavanceerd besturingssysteem mee. Het besturingssysteem is verbonden met het internet in een beveiligde omgeving. Zo kunnen wij altijd op afstand met u meekijken bij een calamiteit en het probleem waar mogelijk snel oplossen. Op deze manier zorgt u ervoor dat de continuïteit van uw bedrijfsproces gewaarborgd blijft.

Deze vacuüm-oplossingen voor de groente- en fruitverwerkende industrie zorgen voor een verhoogde efficiency, kwaliteitsbescherming en lagere energiekosten.

Benieuwd  naar wat wij al gerealiseerd hebben?

Vacuumtransport sinaasappelschillen

Bekijk het project

werkwijze & diensten

Voor verschillende sectoren en toepassingen hebben wij onderscheidende oplossingen. We maken gebruik van innovatieve vacuümtechnieken op het gebied van transport, koelen, ontluchten en begassing. Heeft u een vacuüm-vraagstuk? Dan komen we graag met u in contact voor de mogelijkheden. Ons team heeft er zin in!
Contact
BEKIJK ONZE VACATURES